Terug naar overzicht

Gezinswetenschappen voor volwassenen

Bachelor

Gezins-wetenschappen

schrijf je in!

Ondersteuning voor gezinnen

Wil je meer weten over wat zich tussen mensen afspeelt? Wil je begrijpen hoe relaties tot stand komen, of waarom het fout kan gaan? Zoek je meer inzicht in opvoeding, wil je zelf leren hoe het beter kan? Werk je graag met mensen maar mis je hiervoor het gepaste diploma? Gezinswetenschappen studeren biedt je nieuwe inzichten en verruimt je kansen. Als volwassene volg je één dag per week les gedurende drie jaar.

Waarom Gezinswetenschappen studeren?

  • Gezinswetenschappen vergroot je kennis over relaties en opvoeding.

  • Je krijgt inzicht in de maatschappelijke context waarin gezinsrelaties functioneren.

  • Je verwerft deskundigheid om gezinnen te versterken, te ondersteunen en te begeleiden.

Infobrochure!

Download

A little help?

Vraag extra instapbegeleiding.

INSTAPBEGELEIDING

Aan de slag met je diploma

Als je afstudeert als gezinswetenschapper ben je getraind om gezinnen te ondersteunen, versterken en begeleiden in hun streven naar goede, duurzame relaties. Je hebt inzicht in de vaak complexe gezinsrelaties én je bent in staat om passende begeleiding te bieden waar het fout gaat.

Jobmogelijkheden

Meer weten?

Infodag 03.09
Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
6
Troeven
1
Combinatie met werk en gezin

De opleiding Gezinswetenschappen voor volwassenen is zo georganiseerd dat studeren, maar ook werken, zorgen en... mogelijk is. Je volgt één dag per week les, gedurende drie jaar. De nadruk ligt op zelfstudie en inbreng van je eigen (werk)ervaring. Deze formule laat toe studeren te combineren met een job en/of de zorg voor een gezin.

2
Eén lesdag per week

Je volgt één dag per week les gedurende drie jaar. De lessen starten telkens om 9 uur en eindigen om 17 uur. Je kiest voor één lesdag en die houd je in principe gedurende het hele jaar aan:
• in het eerste jaar: maandag, donderdag of zaterdag;
• in het tweede jaar: dinsdag of zaterdag;
• in het derde jaar: maandag of zaterdag.

3
Gespreide examens

De examens zijn over het hele jaar gespreid en vallen telkens vrij kort nadat het betreffende vak is afgewerkt. Zo is er niet te veel tijd tussen de lessen en de examens en vermijden we lange examenperiodes. De tweede zittijd wordt altijd gepland tijdens de laatste week van augustus.

4
Echte tweede kans

Je diploma Gezinswetenschappen opent deuren naar vele jobs in het welzijnsveld en is een échte tweede kans: eindelijk dat diploma van hoger onderwijs behalen, je beroepsleven een nieuwe wending geven, aansluiting vinden bij de sociale sector. Ook als persoon ga je sterker in je schoenen staan!

5
Unieke opleiding

De bacheloropleiding Gezinswetenschappen kun je in Vlaanderen en in Brussel enkel aan Odisee volgen. Het overwegen waard, want na je studies heb je een uitzonderlijk diploma in handen. De opleiding geeft inzicht in de dynamiek van relaties, analyseert de verschillende aspecten van gezinsrelaties en leert je ook veel over je eigen functioneren als ‘kind van’, partner of (toekomstige) ouder.

6
Fraaie campus

Campus Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen in Schaarbeek is een stijlvol gerenoveerde fabriek aan de groene Huart Hamoirlaan, in een mooie en rustige omgeving. De campus is vlot bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. Hij heeft een eigen (beperkte) parking en ligt op wandelafstand van het station van Schaarbeek. De openbare bibliotheek van Schaarbeek is vlakbij en heeft haar collectie en haar openingsuren afgestemd op de behoeften van onze studenten.