Terug naar overzicht

Afstandsonderwijs

Meer weten?

Infomomenten

Ik kom!

Lager onderwijs in afstandsonderwijs

De bacheloropleiding Lager onderwijs wordt op de Campus Dirk Martens in Aalst en op de Campus Waas in Sint-Nikaas ook onder de vorm van afstandsonderwijs aangeboden. Zo kun je werk, gezin en studie combineren en een (extra) volwaardig diploma hoger onderwijs behalen. Je krijgt een persoonlijke begeleiding op maat.

Iets voor jou?

Je bent communicatief en sociaal en je wilt graag met kinderen werken, vooral 6- tot 12-jarigen. Of je werkt, maar wilt graag naar de onderwijssector overstappen.

Ben je kleuteronderwijzer of regent?

En zie je nieuwe beroepskansen met een bachelor lager onderwijs?

Inschrijven

schrijf je in!

Praktische organisatie

De theoretisch georiënteerde vakken studeer je op je eigen tempo in zelfstudie . Aanvullend volg je een beperkte reeks contactmomenten op de campus en kun je terecht op discussiefora van het digitaal leerplatform Toledo. Bij grote(re) groepen afstandsstudenten gebeurt de begeleiding voornamelijk via Toledo; bij een beperkt aantal afstandsstudenten is individueel e-mailcontact mogelijk. Voor de stagebegeleiding communiceert de student via een elektronisch stageportfolio met de stagecoördinator.

Examens en stage

  1. Voor de examens volgen we de jaarorganisatie van de reguliere dagopleiding: drie examenperiodes, twee examenkansen. De stage en de stagebegeleiding (door de stageschool en de instelling zelf) verlopen zoals bij de reguliere studenten.
  2. Stages organiseer je zelf op basis van instructies die door de hogeschool worden meegegeven.

 

2
campussen

Campus Waas

Nieuw!

Verplichte instaptoets voor de Lerarenopleiding

Instaptoets Lerarenopleiding?

Vanaf dit jaar moeten studenten die zich willen inschrijven voor een lerarenopleiding in heel Vlaanderen deelnemen aan een verplichte, maar niet-bindende instaptoets. De resultaten zijn niet bepalend om je te kunnen inschrijven, maar je moet de toets wel aflegd hebben.

Ik wil meer weten!