Terug naar overzicht

Opleiding Schoolontwikkeling

Veranderingen initiëren en leiden

Als leraar en als schoolteam wil je de werking van je school voortdurend verbeteren. Scholen zijn echter complexe organisaties geworden. Het is niet eenvoudig om in dergelijke organisaties veranderingen te starten, te begeleiden en te realiseren. Het onderwijs heeft behoefte aan mensen die veranderingen van binnenuit kunnen initiëren en leiden, en die de betrokken collega’s kunnen motiveren. 

Lesdagen 2016-2017

Starttweedaagse: 4 en 5 oktober 2016

  • 14 en 19 oktober 2016
  • 18 en 25 november 2016
  • 7 en 9 december 2016
  • 20 en 27 januari 2017
  • 10 en 17 februari 2017
  • 10, 15 en 24 maart 2017
  • 19 april 2017
  • 5 en 12 mei 2017

 

Afrondende studiedag: 17 mei 2017

Krachtlijnen van de opleiding

Je kijkt spontaan kritisch naar je eigen handelen en de onderwijspraktijk? Je wilt vooruit met je team? Je blijft graag op de hoogte van actuele onderwijsgerelateerde thema’s en je ziet spontaan mogelijke toepassingen in je eigen praktijk? Dan is de banaba Schoolontwikkeling wellicht iets voor jou.

Interesse? Kom naar onze studienamiddag 'Schoolontwikkeling op 1'

Onze afstuderende studenten vertellen jou graag hun verhaal! We willen je in een gemoedelijke sfeer en op een toegankelijke manier inwijden in het werk van een schoolontwikkelaar. De studienamiddag vindt plaats in het Groepscentrum Permanente vorming, Warmoesberg 15, 1000 Brussel (op wandelafstand van het centraal station). Inschrijven? Deelname is gratis, maar om organisatorische redenen vragen we wel om vooraf in te schrijven via gpv.odisee.be.

 

Aan de slag met je diploma

Na de opleiding ben je bekwaam om onderwijsvernieuwingen écht ingang te doen vinden. Je kunt beginnende lerar(ess)en coaching bieden en andere collega’s ondersteunen in hun professionalisering. Je bent in staat om onderwijskundig leiderschap op te nemen. Je kunt je eveneens verdiepen in onderwijskundige literatuur en je bent in staat om die kennis om te zetten in de onderwijs- en schoolpraktijk via onderzoeks- en innovatieopdrachten.

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING

Meer weten?

Infomomenten
Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL