Terug naar overzicht

Opleiding Sociaal werk

Iets voor jou?

schrijf je in!

Zorg voor verandering

De opleiding Sociaal werk leidt je op tot maatschappelijk werker, personeelswerker of sociaal-cultureel werker. Ze leert je mensen helpen om beter tot hun recht te komen in hun sociaal netwerk. Je leert de structurele oorzaken van maatschappelijke problemen benoemen en onder de aandacht brengen. Misschien kun je er wel iets aan veranderen.

Eigen accenten leggen

Het modeltraject van de Bachelor in het Sociaal werk telt drie jaar. Het praktijkwerk en de verantwoordelijkheid die je draagt, nemen voortdurend toe. Ook aan je eigen persoonlijkheid werk je constant. Eigen accenten leggen kan vanaf het tweede jaar, met je keuze voor een afstudeerrichting.

6
Troeven
1
Drie afstudeerrichtingen

Door de keuze van je afstudeerrichting kun je je vanaf het tweede jaar specialiseren, maar de basis is voor de hele opleiding dezelfde. Je kiest voor Maatschappelijk werk, Personeelswerk of Sociaal-cultureel werk. Om die keuze goed te kunnen maken, laten we je tijdens het eerste jaar uitgebreid kennismaken met de drie richtingen.

2
Sterke band met het werkveld

Welke afstudeerrichting je ook kiest, als student Sociaal werk aan Odisee zit je met je neus op de praktijk. Onze opleiding is een vertrouwde partner van de organisaties uit het Brusselse werkveld.

3
Brussel als leerkans

Campus Brussel is de vaste stek van de opleiding Sociaal werk. Je studeert dus vlak bij het Centraal Station en echt in het hart van de hoofdstad. Midden in de Brusselse, bruisende, multiculturele samenleving. Een gedroomde locatie voor een toekomstig sociaal werker.

4
Maximale ondersteuning

Je kunt rekenen op een persoonlijke aanpak en een sterke studie- en studentenbegeleiding. Zo haal je het beste uit jezelf en vorm je het belangrijkste werkinstrument van de sociaal werker: een open en sterke persoonlijkheid!

5
Deskundig onderwijsteam

Je krijgt les van docenten die buiten hun lesopdracht ook nog aan onderzoek en projectwerk doen. Op die manier houdt de opleiding de vinger aan de pols met de actualiteit en breidt ze haar expertise voortdurend uit.

6
Met de voeten in de praktijk

Vanaf het eerste jaar duik je de praktijk van het sociaal werk in. Via projectwerk, een kijk- en luisterstage en vrijwilligerswerk zoek je boeiende beroepservaringen op. Natuurlijk krijg je als student alle mogelijke begeleiding van docenten en mensen uit het werkveld.

Aan de slag met je diploma

Afhankelijk van de afstudeerrichting die je kiest, kun je met je bachelordiploma Sociaal werk aan de slag als maatschappelijk werker, personeelswerker of sociaal-cultureel werker.

Jobmogelijkheden

A little help?

Vraag individuele begeleiding voor een goede studieplanning

STUDIEBEGELEIDING

Inschrijven?

Schrijf je in!

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
In de pers

Odisee studenten worden vrijetijdsbuddy van minderjarige vluchtelingen

Odisee roept samen met de vzw Minor Ndako de derdejaarsstudenten die in Brussel wonen of op kot zitten op een jaar lang 'vrijetijdsbuddy' te worden van een minderjarige vluchteling zonder begeleiding.

Lees het volledige artikel

Kom naar de infodag van 11.03.2017

Alle velden zijn verplicht