Terug naar overzicht

Afstandsonderwijs

Overtuigd van je studiekeuze?

Schrijf je in!

Inschrijven

Voedings- en dieetkunde in afstandsonderwijs

Aan Odisee kun je Voedings- en dieetkunde volgen in afstandsonderwijs. Dat is geschikt voor wie werk, gezin en studie wenst te combineren. De inhoud van de opleiding verschilt niet van de dagopleiding en je ontvangt na afloop hetzelfde diploma.

De opleiding Voedings- en dieetkunde in afstandsonderwijs richt zich tot volwassenen die geen voltijds dagonderwijs kunnen volgen: je werkt (deeltijds) en/of hebt een gezin, of je hebt vroeger niet gestudeerd en je wilt die gemiste kans goedmaken. Misschien werk je al in de zorg- of (para)medische sector zonder passend diploma. Uiteraard ben je geïnteresseerd in voeding en gezondheid en ben je communicatief ingesteld. Je wilt dan ook graag het diploma van diëtist verwerven.

Meer weten?

Infomomenten

Iets voor jou?

Je bent je geïnteresseerd in voeding en gezondheid en communicatief ingesteld.

Misschien werk je al in de zorg- of medische sector zonder passend diploma.

Inschrijven

schrijf je in!

Betaald educatief verlof

Deze opleiding is erkend in het kader van Betaald Educatief Verlof en vraag je aan bij je werkgever.

Examens en stage

Je examens vinden plaats tijdens de kantooruren, samen met die van de dagstudenten. Het laatste semester van je opleiding omvat de bachelorproef en de stage. Je moet dan gedurende 16 weken voltijds, of per uitzondering deeltijds, stage lopen. Tijdens de officiële vakantieperiodes (sluiting instelling) kan er geen stage worden gelopen.

Praktische organisatie

De opleiding van 180 studiepunten wordt gespreid over meerdere jaren afhankelijk van je mogelijkheden. Reken op een termijn van 4,5 tot 6 jaar om je diploma te behalen. Tijdens een intakegesprek met de studietrajectbegeleider stippelen we je individueel traject uit. Je kunt studieduurverkorting krijgen wanneer je reeds relevante studies of praktijkervaring achter de rug hebt. Meer informatie vind je in de brochure hoger afstandsonderwijs. Per theoretisch opleidingsonderdeel ontvang je een cursus met studiewijzer. Die studiewijzer is een hulpmiddel om de cursus zelfstandig te verwerken. Voor de praktijksessies moet je verplicht aanwezig zijn op de hogeschool. Data en uren krijg je bij de start van het academiejaar. Dit betekent dat je als afstandsstudent gemiddeld elke week één of twee avonden labo hebt. Die labo's starten vanaf 17 uur en duren tot maximum 22 uur.