Terug naar overzicht

Opleiding Voedings- en dieetkunde

ZATERDAG 18 NOVEMBER OM 10U30

Start je studiekeuze op onze Walk-in

Ik kom!

Word een volleerd diëtist

Je leert alles over een gezonde en evenwichtige voeding voor diverse bevolkingsgroepen. Die kennis vertaal je in praktische voedingsadviezen op maat van je cliënt of patiënt. Daarnaast kun je een voedingsdienst efficiënt en hygiënisch runnen. Naast specifieke vakken volg je ondersteunende wetenschappelijke vakken. Zo word je een volleerd diëtist en voedingsdeskundige.

Alles over gezonde voeding

Je leert ook welke voeding specifieke doelgroepen nodig hebben: zuigeling en kind, zieken, bejaarden of mensen afkomstig uit andere culturen. Ook management en de psychologische aanpak van zieken of personen met eetstoornissen maken deel uit van je opleiding. Je rondt je studie als klinisch diëtist af met een stage van 16 weken in het derde jaar.

Aan de slag met je diploma

Met je diploma heb je flink wat opties. Ga aan de slag als klinisch diëtist, als administratief diëtist of als voedingsdeskundige in de preventieve gezondheidszorg. Veel diëtisten starten ook hun eigen praktijk. Kortom: je bent een onmisbaar persoon in onder andere ziekenhuizen en RVT’s, maar vooral voor jouw klanten.

Jobmogelijkheden

Een instapcursus volgen?

Schrijf je in voor de instapcursus Chemie

Alle info

Inschrijven?

Schrijf je in!

Studente VDK wint prijs Qmusic

Groenten leren eten met bordspel

Vicky studeert voeding- en dieetkunde en kreeg van Qmusic de Plezante Premie van 6.000 euro voor haar spel De Proefkoning. Met dat spel wil ze kinderen die geen onbekende voeding willen eten, helpen om toch allerlei soorten fruit en groenten te leren kennen. "De kinderen beginnen onderaan met een stuk groente dat ze absoluut niet lusten. De bedoeling is dan om langzaam door beloningen op te klimmen in de piramide tot ze aan de kroon zijn en proefkoning worden."

Wat vind je het leukst aan de Technologiecampus?

Wat vind je leuk aan studentenstad Gent?

Hoe kom je elke dag naar de Technologiecampus?

Go international

Odisee goes international

Studeren, stage lopen of deelnemen aan projecten over de grens

GO INTERNATIONAL
7
Troeven
1
Je bent geen nummer

De kloof tussen student en docent is klein, vraag het maar aan onze studenten. Zit je met een specifiek probleem, dan helpt het docententeam je graag verder. Een persoonlijke aanpak vinden wij heel belangrijk.

2
Mooie infrastructuur op je campus

De Technologiecampus Gent is uitgerust met nieuwe laboratoria en praktijkklassen. In het keukenlabo kun je individueel oefenen. De Technologiecampus is bovendien een heel open campus met aandacht voor groen.

3
Persoonlijke studiebegeleiding

Je staat er niet alleen voor. In het eerste jaar helpen we je graag op weg. Je kunt steeds een beroep doen op je eerstejaarscoördinator die je helpt bij je studietraject en je bent altijd welkom op het monitoraat voor extra uitleg.

4
Je kan starten in februari

Je kunt de opleiding Voedings- en dieetkunde starten in september en in februari. Door een verkeerde studiekeuze of door andere omstandigheden komt het jou misschien beter uit om te starten met een (nieuwe) studie in februari? Dat kan!

5
Ook in afstandsonderwijs

Aan Odisee kun je Voedings- en dieetkunde volgen in afstandsonderwijs. Een belangrijke troef voor wie werk, gezin en studie wenst te combineren. Je studeert de theoretische cursussen zelfstandig (thuis); voor de praktijksessies kom je naar de hogeschool. 

 

6
Goede reputatie

Afgestudeerden Voedings- en dieetkunde genieten een uitstekende reputatie in het werkveld. Door de goede samenwerking met onder meer ziekenhuizen, RVT, diëtisten kunnen we interessante stageplaatsen aanbieden.

7
Gent, studentenstad bij uitstek

Hier kun je van alles genieten: gezellige terrasjes, cultuur, winkelen… ‘Studenten horen bij Gent’ is het motto van de stad Gent. Als grootste studentenstad van Vlaanderen biedt Gent een ruime waaier aan activiteiten en informatie.