Ondersteun de executieve functies van jouw leerlingen en leg een goede basis voor leren leren - Aanbod op maat

EF of executieve functies, zijn de controlefuncties in je hersenen die je gedachten, emoties en gedrag sturen. Deze vaardigheden gebruiken we voortdurend, maar zijn bij kinderen nog volop in ontwikkeling. 

Wanneer je je EF-bril opzet in de klas, ondersteun je deze vaardigheden en daag je hen uit om hierin verder te groeien. Zo zal er een stevige basis gelegd worden voor leren leren. In deze vorming ontdek je hoe je hen het beste kan begeleiden in het leren plannen, het onmiddellijk opstarten van een taak of het gericht lezen van de opdracht.

Zet je EF-bril op - Lager onderwijs
Ondersteun de executieve functies van je leerlingen en leg een goede basis voor leren leren

Iets voor jou?

Aanbod voor volledige leerkrachtenteams lager onderwijs, zorgleerkrachten, zorgcoördinatoren en directies. 

Programma en doel van de navorming

Doorheen de sessies leren we onze EF-bril op te zetten. Je EF-bril opzetten is niet zozeer volledig andere dingen doen in de klas, maar veeleer bewust dingen een tikkeltje anders doen.

Je krijgt een beeld van wat EF-functies zijn en waarom deze belangrijk zijn. Je leert verschillen op te merken tussen hun kinderen op vlak van de ontwikkeling van EF- functies. Je ontdekt hoe je kinderen met EF-problemen doelgericht kan begeleiden en feedback kan geven in de klas of op school. Je komt te weten welke EF-activiteiten ertoe doen. Je krijgt inspiratie om rond EF te werken in klas- en bewegingsactiviteiten. 

Programma op maat

Het standaard aanbod bestaat uit 1 pedagogische studiedag van 2 dagdelen (6 uur).

Indien gewenst kan er aanvullend een coachingssessie ingepland worden. Onze expert demonstreert dan in jouw klas en coacht je om zelf aan de slag te gaan met deze technieken en nieuwe inzichten.

Docente

Catherine Malfait, docente en praktijkonderzoeker aan de bacheloropleiding Lager Onderwijs van Odisee - Campus Sint-Niklaas.

Organisatoren

Stad Sint-Niklaas, Hogeschool Odisee en KU Leuven slaan de handen in elkaar om een begeleidingstraject voor leerkrachten lager onderwijs te ontwikkelen om de zelfsturende vaardigheden (executieve functies) van lagere schoolkinderen te versterken. Deze opleiding is het vervolg op het succesvolle ‘Zet je EF-bril op’-project dat de executieve vaardigheden van kleuters stimuleert.

lager onderwijs

Je kan kiezen uit 2 trajecten:
 

 • 1 pedagogische studiedag (bestaande uit 2 dagdelen)
  • ​Honorarium docent: € 750 (€ 375/dagdeel * 2 dagdelen)
  • Dossierkost: € 200
  • Verplaatsingsvergoeding docent (n.v.t. bij online aanbod)
 • 1 pedagogische studiedag (bestaande uit 2 dagdelen) aangevuld met 1 dagdeel coaching:
  • Honorarium docent: € 1.300 (€ 375/dagdeel * 2 + € 550 dagdeel coaching)
  • Dossierkost: € 200
  • Verplaatsingsvergoeding docent (n.v.t. bij online aanbod)

De vermelde prijzen zijn voor groepen van maximum 20 deelnemers. Indien de groep groter is dan 20 deelnemers, schakelen wij een extra docent in (€ 375/dagdeel/docent).

Indien u kiest voor de eigen locatie wordt de verplaatsingsvergoeding van de docent aangerekend (€ 0,3542/km).

Odisee engageert zich om vormingen op maat aan te bieden binnen de regio’s van de eigen campussen (Aalst, Brussel, Sint-Niklaas en Gent). Voor scholen die buiten deze regio’s gelegen zijn, vragen we om een opleiding te volgen op één van de Odisee-campussen naar keuze of te kiezen voor een online traject.

Overtuigd? Of toch nog iets meer informatie nodig?

Deze navorming is echt iets voor mij!

Ben je ervan overtuigd dat dit de navorming is die je zoekt en wil je graag een offerte op maat?

Meisje - nadenkend