Begeleiding
Soms loopt studeren niet van een leien dakje. Het is mogelijk dat je op een bepaald moment 'vast' zit: met je studie, je studiekeuze, met jezelf... Weet dat je er dan niet alleen voor staat! Je kunt altijd terecht bij één van onze medewerkers voor een vrijblijvend gesprek. Erover praten met een deskundige buitenstaander is vaak de eerste stap naar een oplossing voor een probleem dat eerst onoverkomelijk leek. Hieronder vind je de verschillende begeleidingsmogelijkheden.

Studieadvies
Twijfel je tussen twee opleidingen en durf je de knoop niet doorhakken? Of vraag je je af of je wel de juiste studiekeuze hebt gemaakt? Weet je absoluut niet wat je wil en wil je je eigen talenten, sterktes en zwaktes verkennen? Neem dan contact op met een studieadviseur voor een vrijblijvend gesprek.

Studietrajectbegeleiding
Een studietrajectbegeleider is een docent of het opleidingshoofd binnen je opleiding. Deze persoon staat je bij met opleidingsgerelateerde vragen. Dat kan gaan van het verschaffen van specifieke informatie over de betrokken opleiding, samen het meest wenselijke studietraject bekijken...

Studeren met een functiebeperking
Studeren met een functiebeperking kan extra uitdagingen met zich meebrengen. Samen met jou bekijken we waar je moeilijkheden ervaart, of je in aanmerking komt voor een bijzonder statuut functiebeperking en wat de mogelijke redelijke aanpassingen zijn.

Psychologische begeleiding
Wil je komen praten over je persoonlijke problemen? Heb je last van faalangst of uitstelgedrag? Of wil je je studiemethode en/of studieplanning verbeteren? Neem contact op met één van onze studentenpsychologen. De gesprekken zijn gratis.

Ombudsdienst
De Ombudsdienst waakt over je rechten en plichten zoals die beschreven staan in het Onderwijs- en Examenreglement, luistert naar je vragen, geeft je de nodige informatie en bemiddelt zo nodig bij problemen die zich voordoen in de interactie tussen jou en de docent.
Als er zich problemen voordoen in aanloop naar of tijdens de examens neem dan contact op met de Examenombudsdienst.

Grensoverschrijdend gedrag
Bij Odisee is er geen ruimte voor grensoverschrijdend gedrag. Als het zich toch voordoet, nemen we het ernstig en pakken we het meteen aan.

Inclusieve examenfaciliteiten
Als student van Odisee heb je recht op een aantal inclusieve examenfaciliteiten. Je hoeft hier niets extra voor te ondernemen: alle studenten hebben hier automatisch recht op.

Cloudversie Alinea & Web2Speech
Elke student van Odisee kan gebruik maken van Alinea in the Cloud.
Alinea in the Cloud is een slimme teksthulp waarmee je o.a. teksten kan laten voorlezen, woordvoorspelling kan gebruiken, spellingscontrole kan laten uitvoeren, woorden kan opzoeken en in je digitale boeken en pdf-documenten kan lezen en schrijven. Je kan het programma ook als studeerhulp gebruiken: je kan teksten markeren en samenvattingen maken. Er is ondersteuning in 4 talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits, met automatische taalherkenning en bijpassende stemmen.

(Online) workshops van STUVO
De dienst Studentenvoorziening (STUVO) organiseert maandelijks een aantal workshops rond verschillende thema's.
Hiernaast vind je hier ook een aantal opgenomen sessies terug waarin de studentenpsychologen je meer vertellen over studiemethode en -planning, manieren om je uitstelgedrag of faalangst aan te pakken en over hoe je je het best voorbereidt op de examens.