Mobiliteit voor studenten

Onze dienst studentenvoorzieningen, STUVO+, kiest voor duurzame mobiliteit. We promoten het gebruik van het openbaar vervoer of de fiets om naar de campus te komen. Dit zijn overigens ook ideale manieren om de omgeving van je campus te verkennen en deel te nemen aan het sportieve en culturele (studenten)leven.

Dankzij de speciale studententarieven voor de abonnementen van de MIVB, De Lijn en de NMBS kun je naar hartenlust heen en weer reizen met het openbaar vervoer. Ook een fiets huren is helemaal niet duur.

Vind je geen antwoord op jouw vraag of oplossing voor jouw situatie, contacteer dan zeker een medewerker van STUVO+. Je kunt ons bellen, mailen, een afspraak maken via e-mail/online of langskomen tijdens de openingsuren.

Ann Sofie van facility management
Kom met de bus

De Lijn

Abonnementen

Voor jongeren tot en met 24 jaar die regelmatig met de bus of tram rijden, is de Buzzy Pazz dé voordeligste formule. Deze pas geeft recht op onbeperkt reizen in heel Vlaanderen. Je kunt zelf je geldigheidsperiode bepalen: 1 maand, 3 maanden of 12 maanden. Meer dan 1 Buzzy Pazz in het gezin geeft trouwens extra voordelen!
Ben je ouder dan 24 jaar en neem je regelmatig de bus? Dan is de Omnipas de goedkoopste formule. Met zo’n pas kun je een heel jaar lang met de bus of tram van De Lijn reizen. Reis je af en toe? Dan koop je beter een lijnkaartje of een 10-rittenkaart.
Meer info op de website van De Lijn of de website van Buzzy Pazz.

Geniet een korting van 25%

Je krijgt na inschrijving inschrijvingsbewijzen en een specifiek attest voor De Lijn. Deze documenten worden aangemaakt en afgeleverd door de dienst Studentenadministratie van je campus. Heb je deze nog niet, dan kun je deze attesten vinden op de pagina 'attesten en studiebewijzen'.

Hoe ga je te werk?

Leg je Lijn-attest samen met een inschrijvingsbewijs voor in de Lijnwinkel in je buurt vooraleer je je Buzzy Pazz of Omnipas aankoopt. Je korting wordt onmiddellijk verrekend in de aankoopprijs van je abonnement.

Let op! Als je jouw abonnement al hebt aangekocht zonder het attest voor de korting te gebruiken, is er achteraf geen terugbetaling meer mogelijk. Wie online zijn abonnement aankoopt of verlengt kan onze korting NIET ingeven. Ook hier is de korting achteraf bekomen NIET mogelijk!

Wanneer werkt onze korting niet

Je kunt geen kortingen via STUVO+ genieten als je al een gezinskorting hebt of een combi-abonnement NMBS-DE Lijn hebt. In het laatste geval ontvang je reeds een korting.

Onze korting is (op enkele uitzonderingen na) wel cumuleerbaar met een eventuele korting van jouw gemeente of stad.

Je gaat dus best even na welke combinatie en korting voor jou voordeligst is!

Rijdende bus van De Lijn
Kom met de trein

NMBS

Student Abonnement

Kom je bijna dagelijks met de trein naar de campus? Dan is een Student Abonnement (schoolabonnement) de goedkoopste formule. Je kiest de reisweg en een geldigheidsperiode (1 maand, 3 maanden of 12 maanden), waarna je binnen die periode onbeperkt op die reisweg mag reizen.

Student Multi (Campuskaart)

Ben je kotstudent of reis je slechts enkele keren per week naar de campus? Dan is de Student Multi (Campuskaart) de ideale formule. De prijs van een campuskaart is afhankelijk van de afgelegde afstand, maar is steeds minder dan een Go Pass. Met deze kaart kun je 5 keer dezelfde heen- en terugreis afleggen tussen twee Belgische stations binnen een periode van 49 kalenderdagen.

Hoe vraag ik een abonnement of Multi aan?

Om een Student Abonnement of Student Multi te krijgen, moet je met je identiteitskaart en een inschrijvingsattest van je onderwijsinstelling naar het loket in het treinstation gaan om de moederkaart van je abonnement aan te laten maken.

Ouder dan 26 jaar?

Dan betaal je de reguliere tarieven van de NMBS en is er geen studentenkorting meer mogelijk. Raadpleeg de website van de NMBS om het goedkoopste tarief voor jou te zoeken.

Logo van de NMBS op treinvenster

Nog een vraag? Neem contact op

Nog een vraag? Neem contact op

Nog een vraag? Neem contact op

Nog een vraag? Neem contact op

Nog een vraag? Neem contact op