Terug naar overzicht

Agro- en biotechnologie

Overtuigd van je studiekeuze?

Inschrijven doe je gewoon online.

Start je inschrijving

ALLES OVER DIEREN, PLANTEN, VOEDING EN LANDBOUW

Werk je graag met dieren? Of heb je groene vingers? Laat voedselveiligheid en –kwaliteit jou niet onberoerd? Of droom je van een toekomstgerichte landbouw met een verantwoordelijke productie? Dan is de opleiding Agro- en biotechnologie jou op het lijf geschreven. Uit de vier afstudeerrichtingen voedingstechnologie, dierenzorg, landbouw of groenmanagement kies je voor jouw specifieke interesse. De brede basis geeft je alle kansen op de arbeidsmarkt.

Je kunt Agro- en biotechnologie ook via afstandsonderwijs volgen

Afstandsonderwijs

Van macro naar micro

De opleiding Agro- en biotechnologie bestaat uit een deel algemene kennis en een deel specialisatie, die je al kies in het eerste jaar. Dat pakket groeit ook tijdens je opleiding. In het laatste jaar ben je dan bijna voltijds bezig met je specialisatie tijdens je stage en je eindwerk. Daarnaast heb je algemene vakken zoals Communicatie, Ethiek en Economie, maar ook Plantkunde, Dierkunde en Microbiologie behoren tot Agro- en biotechnologie.

4
Afstudeer- richtingen

Voedings-technologie

meer info

Dierenzorg

Meer info

Landbouw

Meer info

Groen- management

Meer info

Marissa De Ridder, Studente Agro- en Biotechnologie

Het plan was om leraar wiskunde en biologie te worden, maar tijdens de infodag veranderde ik plots van gedachte en ging ik voor Agro- en biotechnologie. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. Zeker de stages zijn heel interessant.

Ga internationaal

Elk jaar verwelkomen we gaststudenten uit buitenlandse partneruniversiteiten. Tussen pot en pint oefen je met hen je vreemde talen. Buitenlandse gastdocenten verzorgen af en toe seminaries en colleges. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan een uitwisseling deelnemen. In het derde jaar krijg je de kans om een deel van je opleiding in het buitenland te volgen. Handig, want een internationale stage is een troef op je cv. 

Go international

Na je diploma?

Wist je dat 92,9% van de afgestudeerden na 1 jaar al aan het werk is?

Aan de slag en verder studeren!

Onze alumni Agro- en biotechnologie weten àlles over dieren, planten, voeding en landbouw. Heb je een bachelordiploma Agro- en biotechnologie op zak en wil je nog verder studeren? Via een schakelprogramma kun je een master in de industriële wetenschappen of een master in de biowetenschappen behalen. 

Aan de slag of verder studeren?

Persoonlijke begeleiding

1
Les in kleine groepen

Je gaat aan de slag in kleine klasgroepen. Dat betekent: veel aandacht voor het individu en geen sprake van een kloof tussen docent en student. Je krijgt binnen de opleiding Agro- en biotechnologie in het eerste jaar ook een persoonlijke studiebegeleider toegewezen. Die volgt je op en stuurt je bij waar nodig. Je kunt met je problemen altijd bij hem/haar of bij je docent terecht.

2
Instapcursussen

Heb je weinig wetenschappen of wiskunde gehad in je vooropleiding? Voor de start van de opleiding kun je je inschrijven voor een instapcursus Chemie en/of Wiskunde. Zo kun je tijdens de lessen beter volgen. De instapcursussen vinden half september plaats. 

3
Taalatelier

Heb je extra begeleiding nodig op gebied van taal (mondeling of schriftelijk)? Dan kun je ook een taalatelier volgen. Daarnaast organiseren we in de loop van het jaar enkele sessies studietraining, studiemethodieken, studieplanning en examentraining.

4
Universal Design Learning

In de opleiding hanteren we het UDLprincipe (Universal Design Learning). Heb je studie- of examenfaciliteiten nodig? De meeste activiteiten zijn zo georganiseerd dat ze op dezelfde manier kunnen gevolgd worden door studenten met en zonder studiebeperkingen. Zijn de bestaande faciliteiten niet voldoende voor jou? Bespreek dat dan zeker met je studie(traject)begeleider.

72% van de starters stroomt door naar het 2de jaar

Ga 100% voor je eigen talent!

In de opleiding Agro- en biotechnologie gaan we voluit voor een talentaanpak. We gaan op zoek naar je talenten en bouwen we je professionele identiteit op. Vanaf het begin van de opleiding kies je een afstudeerrichting en krijg je de mogelijkheid je eigen accenten te leggen. Naar het einde van het traject toe verdiep je je steeds meer in die elementen die jouw voorkeur krijgen en die aansluiten bij jouw talenten en passies. Zo vertrek je van je eigen talenten en je intrinsieke motivatie om de juiste toekomstkeuze te maken. 

Kwaliteitsvol onderwijs

Daar staan we voor!

Meer info