Microcredentials energietechnologie

Heb je interesse in een kortlopende verdieping rond thema’s als gebouwenbeheer, industrieel elektrische ontwerpen of PLC-programmatie? Bij de opleiding Energietechnologie kun je vanaf september drie boeiende microcredentials volgen.  

De microcredentials zullen plaatsvinden op de Technologiecampus Gent van Odisee.

Energietechnologie
Microcredentials energietechnologie

Iets voor jou?

Microcredentials zijn kortdurende opleidingen. Het erkent dat je een kort leertraject afrondde van een bepaald aantal studiepunten rond een duidelijk afgebakend en samenhangend geheel van leerdoelen. Die professionalisering kan bovendien als opstap dienen om nadien een bachelor- of banaba-opleiding te vervolledigen.

Microcredential Gebouwenbeheer

In de microcredential Gebouwenbeheer leer je met KNX hoe je een slimme woning of kantooromgeving creëert. Comfort, duurzaamheid, veiligheid en een laag energieverbruik zijn hierbij de must-haves. Verlichting, rolluiken, verwarming, bediening op afstand en veel meer komen aan bod, met een ruim praktisch gedeelte in een hypermodern labo. Je kunt zo bovendien de KNX Basic én KNX Advanced-certificaten behalen - een belangrijke troef op de arbeidsmarkt!

Praktisch

  • Waar: Technologiecampus Gent
  • Start: februari 2023
  • Bij succesvol afronden ontvang je een creditbewijs van 7 studiepunten

Microcredential Industrieel elektrisch ontwerp

Deze microcredential is geschikt voor iedereen met een interesse in industriële schakelingen en elektrische installaties. Na een korte introductie over de geldende normering start de cursus praktijkgericht met het tekenen van een eenvoudige motorschakeling. Je besteedt aandacht aan  tekentechnische én ontwerpmatige eigenschappen. Stap voor stap wordt de inhoud complexer, door integratie van onder andere PLC-sturingen. Je werkt met het meest voorkomende softwarepakket uit de industrie: EPLAN. Wie de opleiding succesvol volgt, beschikt daarna over een gedegen basiskennis om industriële schakelingen te ontwerpen en te tekenen.

Praktisch

  • Waar: Technologiecampus Gent
  • Start: september 2022
  • Bij succesvol afronden ontvang je een creditbewijs van 3 studiepunten

Microcredential PLC-programmatie - van basis tot gevorderd

De Programmable Logic Controller vormt de basis voor de automatisering van machines. Bij de start van de microcredential wordt gefocust op de werking en basisprogrammatie van eenPLC in een industriële omgeving. Je leert eerst hoe een PLC aangesloten wordt en duikt in de programmatie met basislogica, timers en counters. In het tweede deel wordt de basis verder uitgediept met strategieën voor sequentiële sturingen, getalformaten en berekeningen. Tot slot ga je aan de slag met functieblokken.

Praktisch

  • Waar: Technologiecampus Gent
  • Start: februari 2023
  • Bij succesvol afronden ontvang je een creditbewijs van 7 studiepunten
Bachelor elektronica-ICT-elektronica header