Hoe je Individueel Studieprogramma (ISP) registreren?

Eens je accounts geactiveerd zijn, kun je je individueel studieprogramma (ISP) samenstellen. Dat betekent dat je alle opleidingsonderdelen (vakken) die je tijdens het academiejaar wil opnemen, moet aanvinken. Heb je vrijstellingen, dan moet je die ook registreren.

Je registreert je ISP ten laatste op 15 oktober! Laat je deze datum voorbijgaan dan kom je al snel in de problemen met je groeipakket/kinderbijslag, studietoelage, examenplanning... Schrijf je na 15 oktober in, dan moet je ISP binnen de week ingediend worden.

Academiejaar 2024-2025 Opening ISP Sluiting ISP Goedkeuring ISP
1ste semester 10.09.2024 15.10.2024 30.11.2024
2de semester 08.02.2025 25.02.2025 15.03.2025

Je ISP openen

Open de ISP-toepassing 


Indien gevraagd, log in met je gebruikersnaam (r-, m- of s-nummer) en je paswoord (dat je bij activatie van je Associatie KU Leuven-account koos).

Van zodra je succesvol bent aangemeld, klik je op de naam van de opleiding waarvoor je een studieprogramma wenst samen te stellen.
Was je eerder al student binnen de associatie KU Leuven, dan zal je ook je ISP van de voorbije academiejaren zien staan, deze kan je enkel raadplegen.

Stap 1: Selecteer je opleidingsonderdelen

In je ISP-toepassing stel je jouw studieprogramma samen voor het volledige academiejaar (eerste én tweede semester). Je bent hierin niet volledig vrij. Hieronder leggen we uit welke regels gelden bij het selecteren van je opleidingsonderdelen. 

Start je voor het eerst in een bachelor- of graduaatsopleiding? Dan ben je verplicht om (uitsluitend) het volledige programma van de eerste fase op te nemen. Deze opleidingsonderdelen zullen daarom al automatisch aangevinkt zijn in je ISP.  Eventuele keuzevakken kan je zelf kiezen. Enkel in uitzonderlijke gevallen kan je wijzigingen aanbrengen aan het voorgestelde vakkenpakket. Je zal dan een aanvraag moeten indienen om af te wijken van de regel. Dit kan enkel indien je: 

  • reeds een bachelor- of masterdiploma hebt behaald
  • binnen Odisee een bijzonder statuut verkreeg (bv. O-statuut, werkstatuut) of als werkstudent bent ingeschreven in een werktraject
  • van je studietrajectbegeleider de toestemming kreeg om niet alle vakken van de eerste fase op te nemen. 

Alvorens jouw ISP zal worden goedgekeurd, zal gecontroleerd worden of je inderdaad mag afwijken van de regel. 

Ben je niet nieuw in de opleiding en was je vorig jaar niet voor alle opleidingsonderdelen geslaagd? Dan ben je verplicht om de niet-geslaagde opleidingsonderdelen dit jaar te hernemen. Deze opleidingsonderdelen zullen daarom al automatisch aangevinkt zijn in je ISP. Enkel indien het gaat om een keuzevak kan je hier een wijziging aanbrengen. Indien een opleidingsonderdeel dit jaar niet meer wordt aangeboden, informeer je dan in de WOP-blaadjes of bij je opleiding.

Voor het verder aanvullen van je ISP of wanneer je geen niet-geslaagde opleidingsonderdelen meer hebt, vink je zelf de opleidingsonderdelen aan die je wenst op te nemen. Hou hierbij rekening met de ISP-regels. 

Vanaf de 2e of de 3e fase is er binnen jouw opleiding ruimte om een keuzevak uit een andere opleiding op te nemen: Ontdek het Odisee-brede aanbod keuzevakken

 

Zorg ervoor dat alle opleidingsonderdelen die je wil opnemen in het huidige academiejaar aangevinkt staan. Vergeet niet om je wijzigingen op te slaan alvorens verder te gaan naar het volgende tabblad ‘Vervolledig je uurrooster’.  Van zodra je opleidingsonderdelen zijn aangevinkt in je ISP en je je ISP voorlopig hebt opgeslagen, zie je deze vakken ook in Toledo verschijnen. Opgelet: een inschrijving enkel in een Toledo-course zonder dat het vak is opgenomen in je ISP is onvoldoende: je kan van dit vak geen examen afleggen. 

Stap 2: Vervolledig je uurrooster

Van zodra alle gewenste opleidingsonderdelen zijn aangevinkt, moet je je uurrooster samenstellen. 

Na je inschrijving word je toegewezen aan een klasgroep. Zolang dit niet is gebeurd, kan je je ISP niet bewerken. In dit geval krijg je bij het openen van je ISP de melding '... ontbrekende klasgroep ...'. Oefen een paar dagen geduld na de opening van het ISP. Raakt dit niet in orde, neem dan contact op met het secretariaat van je opleiding. 

Krijg je geen melding over een ontbrekende klasgroep, dan kan je je ISP aanpassen. Er zijn twee mogelijkheden: 

  • De lessenreeks is al aangeduid: je werd voor dit opleidingsonderdeel toegewezen aan een klasgroep. Je kan hier geen wijzigingen meer doen. Je ziet een groen vinkje achter het opleidingsonderdeel
  • De lessenreeks is niet aangeduid. Je ziet een oranje uitroepteken achter het opleidingsonderdeel: 
    • Volg de instructies van je opleiding over welke lessenreeks je moet aanduiden
    • Kreeg je geen instructies van je opleiding dan kan je via het dropdown menu vrij kiezen welke reeks je wil volgen. Dit is bv. het geval voor keuzevakken of voor vakken van een andere fase dan de fase van je inschrijving. Na het selecteren van een lessenreeks, zie je de bijhorende lesmomenten meteen verschijnen in je uurrooster. Vermijd bij je keuze zoveel mogelijk overlap tussen je lessen. 

Stap 3: Je ISP voorlopig opslaan/definitief indienen

Sla je ISP voorlopig op indien je nog niet zeker bent van de gemaakte keuzes en je je ISP op een later tijdstip nogmaals wenst te bekijken of te bewerken.

Zijn alle opleidingsonderdelen die je zal volgen in het huidig academiejaar aangevinkt? Dien je ISP dan zo snel mogelijk in, zodat je ISP-verantwoordelijke je ISP verder kan behandelen en goedkeuren. Opgelet: van zodra je je ISP indient ter controle kan je zelf geen wijzigingen meer aanbrengen!

Vergeet je ISP niet definitief door te sturen in te dienen en dit ten laatste op 15 oktober.

Van zodra je ISP is goedgekeurd worden je gegevens doorgegeven aan de overheid en het groeipakket-/kinderbijslagfonds (indien van toepassing).

Hulp nodig bij de registratie van je ISP? Een praktische vraag?

Ontdek wie jou kan helpen!