22 oktober: Voorstelling gratis e-course artificiële intelligentie voor studenten

Ben je benieuwd hoe generatieve artificiële intelligentie het onderwijs kan versterken? Kom dan op dinsdag 22 oktober van 13 u. tot 17 u. naar de Technologiecampus van Odisee in Gent. Samen met Arteveldehogeschool presenteren we met trots onze gloednieuwe, gratis e-course AI voor studenten.

Duik in de wereld van generatieve AI en zie zelf hoe deze technologie het onderwijs kan transformeren. Neem deel aan interactieve workshops en ga hands-on aan de slag met AI-tools.

Scroll naar beneden om het volledige programma te ontdekken en schrijf je snel in voor dit gratis event via de groene knop hieronder. Laat ons weten dat je komt. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!

Odisee Artevelde

De e-course "AI voor studenten", wat is dat?

De e-course biedt een gestructureerd leerpad van 1,5 uur met interactieve opdrachten die leerlingen en studenten stap voor stap begeleiden. Het leerpad start met een introductie tot AI en generatieve AI, waarin je de basisprincipes en concrete toepassingen leert kennen. Vervolgens verken je hoe GenAI werkt, hoe je effectieve prompts formuleert en ontdek je de mogelijke valkuilen en spelregels van AI. 

Verder leer je hoe je AI kunt gebruiken voor brainstormen, schrijven, visualiseren, studeren, feedback geven en onderzoek. De volledige e-course is vrij beschikbaar en kan herwerkt worden onder een Creative Commons-licentie.

Toledo AI Design Assistant

Ontdek het programma

13 u.: Onthaal

13.30 u. - 14.30 u.: Plenair deel 

  • Welkomstwoord door de directeurs
  • Ontdek de resultaten van onze bevraging over generatieve AI in het onderwijs 
  • Aan de slag met de e-course "AI voor studenten" in de klas 

14.45 u. - 16 u.: Volg een workshop en kies uit één van deze opties: 

  • Aan de slag met ChatGPT en Copilot
  • Evalueren in een AI-tijdperk Deze workshop is volzet
  • De rol van GenAI in multimedia creatie en consumptie verkennen Deze workshop is geannuleerd
  • Leerlingen activeren met AI Deze workshop is volzet

16 u. - 17 u.: Receptie en netwerkmoment 

SN4

Kom meer te weten over de workshops

Aan de slag met ChatGPT en Copilot

Hoe werkt een taalmodel zoals ChatGPT of Copilot precies? Waar moet je voor opletten als je er mee aan de slag gaat? Hoe stel je goede prompts op? Hoe kun je als leerkracht met ChatGPT aan de slag? Op welke manier kunnen jouw leerlingen er mee aan de slag? Laat je inspireren door de vele toepassingsmogelijkheden in deze sessie. Er is geen voorkennis vereist. Breng wel zeker je laptop mee en zorg er ook voor dat je vooraf al een ChatGPT-account hebt aangemaakt.

Door wie? Tommy Opgenhaffen, coördinator onderwijsontwikkeling en digitaal leren, Arteveldehogeschool

Evalueren in een AI-tijdperk  Deze workshop is volzet

In deze workshop onderzoeken we de rol van artificiële intelligentie op het evaluatieproces. We stellen ons de vraag welke evaluaties nog relevant zijn in een AI-tijdperk en hoe je met AI omgaat om een valide evaluatie van je leerplandoelstellingen te halen. Daarnaast bekijken we de rol van de leerkracht en hoe AI kan ingezet worden bij het opstellen van vragen en evaluatierubrieken.

Door wie? Natalie Provost, medewerker ICT in onderwijs en Griet Deleenheer docent en thematrekker Evalueren, Odisee-hogeschool

De rol van GenAI in multimedia creatie en consumptie verkennen Deze workshop is geannuleerd

In deze workshop leer je over de opkomende rol van generatieve AI (GenAI) in multimedia. Je krijgt inzicht in de fundamentele principes van GenAI-multimedia, neemt deel aan praktische demonstraties van relevante tools en platforms, en bespreekt de implicaties voor onderwijs en leren in een evoluerende onderwijsomgeving.

Door wie? Thomas Claeys, beleidsmedewerker digitaal leren, Arteveldehogeschool

Leerlingen activeren met AI  Deze workshop is volzet

Activeren is een essentiële sleutel tot leren. In deze workshop leer je hoe AI jou kan helpen om snel en efficiënt vragen te genereren in/voor een interactief antwoordsysteem. Daarnaast krijg je tools, tips en tricks aangereikt om AI uit te bouwen tot een interactieve virtuele assistent voor elke leerling.

Door wie? Stijn Van Lokeren, docent en medewerker ICT in onderwijs, Odisee-hogeschool

groep studenten schetst prototypes op papier, de twee studenten op de voorgrond dragen een hoofdtelefoon