Graduaat Elektromechanische Systemen
Wil je later aan de slag als onderhoudstechnicus of als storingstechnicus? En leer je door je handen uit de mouwen te steken? Dan is het graduaat Elektromechanische systemen beslist iets voor jou! In die opleiding verwerf je de vaardigheden en inzichten die je nodig hebt om een machinepark te onderhouden door herstellingen uit te voeren of automatiseringen bij te sturen.
Twee afstudeerrichtingen
Een graduaat is een unieke vorm van hoger onderwijs, gericht op praktische kennis en vaardigheden die direct toepasbaar zijn in de arbeidsmarkt. Bij ons graduaat in Elektromechanische Systemen ligt de nadruk op werkplekleren, wat betekent dat je niet alleen in de klas zit, maar ook praktijkervaring opdoet op de werkvloer. Dit zorgt voor een sterkte wisselwerking tussen theorie en praktijk, waardoor je snel klaargestoomd wordt voor een gewilde carrière in de technische sector.
Onze opleiding bestaat uit 120 studiepunten, gespreid over twee jaar. In deze tijd krijg je in dagonderwijs de kans om je specialiseren in één van de twee afstudeerrichtingen: Meet- en regeltechnieken (in Aalst) of Onderhoudstechnieken (in Gent).
Kwaliteitsvol onderwijs? Daar staan we voor!
We evalueren onze opleidingen samen met studenten, personeel, het werkveld en externe peers om bij te sturen waar nodig. Echte cocreatie dus! Ben je benieuwd wat de huidige studenten vinden van deze opleiding? Of wil je meer weten over de sterktes en aandachtspunten van deze opleiding volgens onderwijskundigen en mensen uit het werkveld?
Overstappen naar een graduaatsopleiding
Voel je je niet goed bij jouw huidige studie en overweeg je te heroriënteren naar de graduaatsopleiding? Contacteer dan onze trajectbegeleiders voor een verkennend oriënteringsgesprek!
Meet- en regeltechnieken
De afstudeerrichting Meet- en regeltechnieken op Campus Aalst gaat dieper in op de automatisering en aansturing van industriële installaties.
Tijdens deze opleiding leer je geavanceerde technologieën kennen om sensoren in te stellen en parameters toe te passen, zodat je geautomatiseerde processen kunt regelen en optimaliseren. Daarnaast leer je ook bij in de werkomgeving en kom je zo in contact met de nieuwste ontwikkelingen.
Je toekomstige baan zal zich situeren in een industriële omgeving, waar je automatisatiestoringen oplost in elektromechanische processen en meedenkt over verbeteringsvoorstellen om de machines in optimale conditie te houden en toekomstige problemen te vermijden.
Kortom, als je geïnteresseerd bent in een carrière in de technische sector en je je vaardigheden wilt ontwikkelen als een ervaren meet- en regeltechnicus, dan is onze afstudeerrichting op Campus Aalst de perfecte keuze voor jou!
Onderhoudstechnieken
Tijdens je studies ontwikkel je dieper inzicht in de volledige opbouw van industriële installaties. Je leert niet alleen hoe je technische problemen kunt aanpakken, oplossen en verbeteren, maar ook hoe je deze problemen preventief kunt voorkomen.
Na het afstuderen heb je als all-round onderhoudstechnieker een heel gamma aan toekomstkeuzes. Jij wordt de redder in nood bij mechanische, elektrische, pneumatische en hydraulische storingen. Dankzij het werkplekleren kom je op de werkvloer met de nieuwste technologieën in contact.
Kortom, als je geïnteresseerd bent in een carrière in de technische sector en je je vaardigheden wilt ontwikkelen als een ervaren onderhoudstechnieker, dan is onze afstudeerrichting in Technolgiecampus Gent de juiste keuze voor jou!
De belangrijkste vakken Elektromechanische Systemen op een rijtje
Op zoek naar het volledige studieprogramma van de opleiding Elektromechanische Systemen?
Is de opleiding Elektromechanische Systemen iets voor jou?
-
Je bent graag uitvoerend bezig.
-
Al doende leer je het best!
-
Je vindt het boeiend om machines te (de)monteren, om fouten te zoeken en ze recht te zetten.
-
Werken met gereedschap en schema's boeit je.
-
Je wil weten hoe bepaalde technologie werkt, wat de achterliggende principes zijn.
-
Vaktechnische applicaties (CAD, PLC) schrikken je niet af.
Ik vind techniek heel fascinerend en ben altijd nieuwsgierig naar hoe dingen werken. Daarom koos ik voor het graduaat Elektromechanische systemen. Het is heel leuk dat we in de opleiding veel kennis opdoen door middel van labo’s en werkplekleren. Omdat je zo makkelijk linken legt tussen de leerstof en de praktijk, blijf je erg gemotiveerd.
Wat na Elektromechanische Systemen?
-
Je kunt meteen aan de slag als specialist meet- en regeltechnieken of onderhoudstechnieken
-
Ook verder studeren is een optie
Als je je opleiding afrondt, behaal je een diploma hoger onderwijs: dat van gegradueerde. Daarmee kun je meteen aan de slag als geschoold technicus in de industriële sector van jouw keuze.
Of wil je verder studeren?
Na een graduaat kun je ook verder studeren. Je kunt bijvoorbeeld in een verkort traject een bachelordiploma in de Elektromechanica of in de Ontwerp- en productietechnologie behalen.
Met een aantrekkelijk pakket aan vrijstellingen kan je in sneltempo – via een verkort traject – een aansluitende bacheloropleiding volgen. Dat kan in dagonderwijs, maar soms ook in avond- of afstandsonderwijs, wat perfect te combineren is met werk. Meer informatie vind je verder op de website bij odisee.be/vrijstellingen.
Overtuigd? Of toch nog iets meer info nodig?
Nog niet overtuigd?
Toch nog niet helemaal overtuigd? Download onze brochure of stel je vraag aan een van onze coaches.