Facility management voor professionals

Een opleiding binnen een breed werkveld vraagt een ruim aanbod aan onderwerpen. We bestrijken daarom een waaier aan disciplines met de focus op de taken van een Facility manager, zijn plaats in de organisatie en de trends binnen het vakgebied. We benaderen Facility management vanuit drie pijlers: Management, Hospitality en Duurzaam huisvesten.

Docent en student praten op receptie
Facility management voor professionals

Iets voor mij?

Het doelpubliek van de opleiding Facility management voor Professionals is zeer gevarieerd: van de beginnende facility manager die wil kennismaken met een brede waaier aan facilitaire domeinen tot de ervaren facility manager die op de hoogte wil gehouden worden van de laatste nieuwe trends. De cursus biedt ook ruim de mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met professionals en te netwerken met collega’s uit verschillende sectoren.

Inhoud

De opleiding bestaat uit drie modules:

In de eerste pijler gaan we in op het management van facilitaire dienstverlening:  organisatie van facilitaire diensten, financieel beheer en budgetteren, procurement, recht en aansprakelijkheid, strategisch & verandermanagement, normeringen, enz.

In de tweede pijler focussen we op hospitality en beleving: gastvrijheid, schoonmaakbeheer, nudging & framing, cateringmanagement, milieuwetgeving, duurzaam afvalbeheer, enz.

In de derde pijler tenslotte benaderen we thema’s binnen duurzaam huisvesten: mobiliteit & fleet, NWOW, duurzaam vastgoed, technologie & innovatie, safety & security, FMIS-systemen, enz.

Onderaan vind je meer gedetailleerde info per thema.

Programma

Het programma is modulair opgebouwd. Je kan de volledige opleiding volgen, of kiezen om voor één of enkele specifieke modules in te schrijven. Elke module voorziet een luik theoretische onderbouw gecombineerd met praktijkgetuigenissen, good practices en/of meer praktijkgerichte sessies.

In totaal worden 18 lesdagen ingericht, en dit telkens op donderdag. Per module gaat telkens de eerste en de vierde lesdag door op de Technologiecampus in Gent. De tweede, derde, vijfde en zesde lesdag zijn halve online-lesdagen op donderdagvoormiddag.

Evaluatie

Als je de volledige opleiding volgt én het getuigschrift van de opleiding Facility management wilt behalen, maak je een adviespresentatie die je verdedigt voor een jury. Je wordt hierin begeleid en ondersteund door enkele professionals verbonden aan de opleiding.

Wil je gewoon enkele modules volgen of geen adviespresentatie maken, dan krijg je een attest van deelname voor de opleidingsdagen waarop je aanwezig was.

Docenten

Een uitgebreide groep van gastdocenten (zowel academisch als praktijkgericht) verzorgen met enthousiasme de verschillende modules.

Partners

Odisee organiseert de opleiding in samenwerking met de beroepsfederatie voor facility managers 'belgian facility association' (belfa).

Man spreekt op congres
FM Management

Pijler 1 Management

22-9-2022: Introductie 

29-9-2022: Normering 

6-10-2022: Finance

13-10-2022: Procurement

20-10-2022: Strategisch & verandermanagement 

27-10-2022: Recht

FM Catering

Pijler 2 Hospitality

10-11-2022: Hospitality 

17-11-2022: Schoonmaakbeheer 

24-11-2022: Nudging & Framing

1-12-2022: Cateringmanagement 

8-12-2022: Milieuwetgeving

15-12-2022: Duurzaam afvalbeheer 

FM Huisvesting

Pijler 3 Duurzaam huisvesten

12-1-2023: Technologie & Innovatie

19-1-2023: Mobiliteit & Fleet 

26-1-2023: New way of working (NWOW)

2-2-2023: Duurzaamheid 

9-2-2023: Safety & Security

16-2-2023: FMIS 

Wat maakt deze opleiding nu zo bijzonder?

  • Gastdocenten spreken vanuit het FM-werkveld
  • Samenwerking met unieke bacheloropleiding FM in Vlaanderen
  • Volgen van aparte modules en lesdagen is mogelijk
FM uitgebeeld in een cirkel

Wil je meer informatie? Kom naar het digitale infomoment op dinsdag 21 juni 2022!

Onze partner

Overtuigd? Of toch nog iets meer informatie nodig?

Deze opleiding is echt iets voor mij!

Ben je ervan overtuigd dat dit de opleiding is die je zoekt? 

Dan kun je meteen inschrijven. 

Toch nog bijkomende vragen of twijfels?

Heb je nog een grote of kleine vraag? Kom langs op één van onze infodagen of contacteer ons. Wij zullen je graag een antwoord geven. Je kunt je nu aanmelden voor de volgende infodag.

Meisje - nadenkend