Interactiemoment 'Valoriseren van ingrediënten uit reststromen' op 17/10/2024

Reststromen uit de agrovoedingsindustrie worden meestal gebruikt als bron voor veevoeding, compostering of energieopwekking. Het valoriseren van reststromen met zoveel mogelijk waardebehoud is zowel duurzaam als economisch het bekijken waard.

De onderzoekscentrum Biochemical Innovation Team Odisee (BIT-O) beschouwt deze reststromen als bron van waardevolle (bio)componenten voor zowel de voedingsindustrie, de cosmeticasector als de productie van gewasbeschermingsmiddelen. BIT-O organiseert op donderdag 17 oktober 2024 om 13u00 het Interactiemoment 'Valoriseren van ingrediënten uit reststromen'.

Wees erbij en kom kijken wat mogelijk is!

stock appelboom

Programma

13u00 Onthaal

13u30 Lezingen

► Ultrasone technologie en valorisatie reststromen - Annick Boeykens, Biochemical Innovation Team Odisee, Odisee

► Gebruik van natuurlijke antioxidanten in de voedingsindustrie - Hannes Withouck, Biochemical Innovation Team Odisee, Odisee en Meat Technology & Science of Protein-rich Foods (MTSP), KU Leuven

► Kraken van een appelboom- Bart Dooms, B3ET

► Valorisatie van bioactieve stoffen uit koffie reststromen – Frederik Muylle, More2Coffee

► Rondleiding  

16u30 Slotwoord en drink

 

Locatie

Odisee Technologiecampus Gent in L 226
Gebroeders De Smetstraat 1
9000 Gent
Bereikbaarheid campus

Inschrijven

Dit symposium is gratis, gelieve wel te registreren uiterlijk op maandag 14 oktober 2024 (17u).

Maak kennis met het Biochemical Innovation Team Odisee (BIT-O)

Kent u Blikopener al?

Kan u niet aanwezig zijn maar wil u graag informatie ontvangen over wat de onderzoeksresultaten concreet voor uw bedrijf kunnen betekenen? Via Blikopener kunnen we u gratis 4 uur eerstelijnsadvies geven.

Neem vrijblijvend contact op

Meer over Blikopener

Blikopener logo