Microdegrees inzetten voor de aanpak van skills gaps
Met dit project willen we technologische innovatie in de zorg faciliteren door competenties van bepaalde sleutelpersonen (huidige werknemers) in alle mogelijke zorginstellingen (met een medische, technologische of managementachtergrond) aan te scherpen of aan te leren.
Onze partners
Met financiering van de Vaamse overheid - departement Werk en Sociale Economie - afdeling ESF en Duurzaam Ondernemen; Odisee; en in samenwerking met:
- UCLL (promotor)
- VIVES
- Thomas More
- LUCA School of Arts
- KU Leuven
- Associatiedienst
Er is een skills gap op diverse niveaus, waardoor technologische oplossingen voor zorgverleners niet optimaal door hen worden geĆÆmplementeerd, deels omdat ze niet perfect op maat van hun realiteit werden ontwikkeld.
Hiervoor zullen twee microdegrees 'facilitator van technologische innovatie in de zorg' worden georganiseerd, voor zowel managers als tactisch-operationele medewerkers uit de zorg en welzijnssector. Dat gebeurt in cocreatie met betrokken werkveldactoren, en optimaal gebruikmakend van bestaande opleidingsonderdelen bij de zes hogeronderwijsinstellingen van de Associatie KU Leuven.
Het project fungeert als proeftuin om als associatie waardevolle lessen te trekken en tools te ontwikkelen voor toekomstige samenwerkingen met werkveldorganisaties in het kader van ons levenslang leren beleid. Daarnaast willen we op basis van deze proeftuin ook duidelijke aanbevelingen kunnen opstellen voor de overheid met het oog op het faciliteren van levenslang leren, specifiek voor werkenden.