Energiedeskundige type D

De Energiedeskundige Type D maakt Energieprestatiecertificaten op voor niet-residentiële gebouwen: het EPC NR voor winkels, kantoorgebouwen ziekenhuizen, openbare gebouwen, etc. Wil je goed voorbereid deelnemen aan het centrale examen om te werken als Energiedeskundige type D? Volg dan deze zesdaagse opleiding!

Airco-energiedeskundige

Start vanaf 2023 als Energiedeskundige Type D!

Situering

Waarom Energiedeskundige type D?

Vlaanderen staat aan het begin van het meest grootschalige renovatieproject van deze eeuw. Tegen 2050 moeten alle grote niet-residentiële gebouwen in Vlaanderen koolstofneutrale verwarming, sanitair warm water, koeling en verlichting hebben.

Voor grote niet-residentiële gebouwen gelden deze verplichtingen:

Het is de energiedeskundige type D die een EPC voor een groot niet-residentieel gebouweenheid zal kunnen opmaken.

Expert gezocht

Vlaanderen is dus op zoek naar experts die zich willen bijscholen tot energiedeskundige type D. Als energiedeskundige type D ben je niet zomaar een expert. Je bent een ambassadeur voor een breder project waarbij we stap voor stap toewerken naar een koolstofneutraal niet-residentieel gebouwenpark in Vlaanderen tegen 2050. Jouw rol is om eigenaars en beheerders van die gebouwen bijstaan in dat traject.

Inhoud

De opmaak van het Energieprestatiecertificaat gebeurt volgens een nieuwe methodiek. We bereiden je voor op de effectieve opmaak van ECC's NR. Je krijgt een uitgebreide uiteenzetting over de methodiek, je leert de software aan en we maken praktische oefeningen. Aan de hand van voorbeelden breid je jouw bekwaamheid nog verder uit zodat je goed voorbereid kan deelnemen aan het centraal examen.

Centraal examen

Je moet slagen voor een centraal examen om te kunnen starten als Energiedeskundige type D. Je kan inschrijven voor dit examen via de energieprestatiedatabank. Je krijgt alle info hierover tijdens de opleiding.

Jongeman legt iets uit met zijn handen

Overtuigd? Of toch nog iets meer informatie nodig?

Toch nog bijkomende vragen of twijfels?

Heb je nog een grote of kleine vraag? Contacteer ons! We zullen je graag een antwoord geven.

Jongen - Gele muts