Studiemateriaal @ Odisee

Als student maak je tijdens je studies gebruik van een ruime waaier aan studiemateriaal.

Hieronder vind je informatie over:

 • het studiemateriaal dat je mag verwachten
 • hoe je dit aankoopt of raadpleegt
 • wat je kan doen bij problemen

Vanaf half juli kan je via het publiek overzicht van studiemateriaal per campus, opleiding en fase nakijken welk studiemateriaal in welke opleidingsonderdelen zal worden gebruikt.

2 studenten overleggen in de bibliotheek

Welk studiemateriaal mag je verwachten?

 • Handboeken

  Wat

  Handboeken worden uitgegeven door organisaties en uitgeverijen. Deze worden bij Odisee verkocht aan studenten via Standaard Boekhandel.

  Aandacht

  Volgende opleidingen werken op een andere manier of bieden bijkomende informatie over handboeken aan:

  Hoe

  Vanaf begin september kan je in de Standaard Student Shop de prijs van de verplichte handboeken raadplegen en de artikelen bestellen en betalen.

  Ga naar de Standaard Student Shop

 • ePublicaties (van cursussen)

  Wat

  De cursusteksten geschreven door docenten worden online gepubliceerd  in 2 formaten: als pdf-bestand (voor download en print) en als (online) e-book (voor multimedia en gedeelde lesnotities).

  Aandacht

  Toegang tot de e-publicaties krijg je gratis en automatisch vanaf half september op basis van je Individueel Studieprogramma (ISP). Maak je ISP dus snel in orde, zodat je ook aan je e-publicaties kan.

  Hoe

  De e-publicaties kan je op drie manieren raadplegen:

  • De tool "Mijn studiemateriaal" op het studentenplatform toont een persoonlijk overzicht van je ISP waarmee je het pdf-bestand van elke cursus kan printen en het online e-book kan raadplegen.
   Ga naar Mijn studiemateriaal
  • In elke Toledo-cursus kan je via de knop "Overzicht studiemateriaal" eveneens de pdf-bestanden downloaden en het e-book openen. De online e-books kan je ook raadplegen én gebruiken voor bv. lesnotities via de Odisee eBooks (web-)apps. Deze kan je online vinden of op een tablet/laptop installeren als apps.
   Meer informatie over
   eBooks @ Odisee
 • eCourses

  Wat

  Sommige opleidingen bieden volledig online cursussen aan voor studenten en het werkveld via het open  platform: eCourses@Odisee.

  Hoe

  Informatie over de toegang tot deze e-courses en de wijze waarop ze ingezet worden voor specifieke vakken ontvang je van je docent.

  Meer informatie over
  eCourses@Odisee

 • Software

  Wat

  Voor elke opleiding wordt een bundel van software samengesteld die je kan gebruiken tijdens je opleiding.

  Hoe

  Toegang tot de software wordt voorzien via Academic Software. 

  Meer informatie over
  laptops en software

 • Laptop

  Wat

  Als student in het hoger onderwijs heb je een laptop nodig. Je kan ervoor kiezen deze aan te kopen via de samenwerkingsovereenkomst van Odisee met CampusShop, maar je mag ook elders een laptop kopen. Indien nodig, kan je ook bij Stuvo terecht voor het huren van een laptop.

  Hoe

  Meer informatie over
  laptops en software

 • Ander studiemateriaal

  Tijdens het semester kan de docent ook nog ander studiemateriaal aanbieden, zoals lesopnames, presentaties, oefenmateriaal, bijkomende artikelen, enz... 

  Toegang tot dit ander studiemateriaal bekom je in de meeste gevallen via de Toledo-cursus van je vak of meteen op de juiste pagina in je e-book of e-course.

  Meer informatie over
  Toledo@Odisee

 • Labo- of werkkledij

  Voor sommige opleidingen is ook specifieke labo- of werkkledij noodzakelijk om aan sommige activiteiten te kunnen deelnemen. Je verneemt er alles over van je docent.

  Meer informatie over
  labo- of werkkledij

   

Wat als het fout loopt?

Soms loopt het fout, dan wordt een besteld handboek niet geleverd, kan je niet aanmelden op "Mijn studiemateriaal", gaat een e-book niet open of kan je software niet installeren.

Vind hier snel de juiste weg naar de juiste hulpverlener.

ICTO-begeleidingssessies