Behoudsdagen BBT Pediatrie en Neonatologie

Ben je verpleegkundige op pediatrie en neonatologie? Ben je op zoek naar vorming in het kader van het behoud van jouw beroepstitel?
Elk academiejaar organiseren wij  voor jou een aantal interessante studiedagen met actuele thema's!
De eerstvolgende staat gepland op 4 oktober 2021
Deze studiedag is ondertussen helaas volzet

Behoudsdagen pediatrie en neonatologie
Behoudsdagen BBT pediatrie en neonatologie

Iets voor jou?

We richten ons tot verpleegkundigen op pediatrie of neonatologie in functie van het behoud van hun beroepstitel (BBT). Andere professionals die zich willen verdiepen in deze materie zijn ook steeds welkom.

Studiedag over psychiatrische kwetsbaarheid bij kinderen en jongeren

Sommige kinderen en jongeren hebben door bepaalde kenmerken een verhoogde kans om psychische problemen te ontwikkelen. Op onze studiedag brengen we deze kenmerken in kaart zodat je als zorgverlener meer inzicht krijgt in deze complexe problematiek. We focussen ook op een aantal veel voorkomende psychiatrische stoornissen en een gerichte aanpak ervan. Voor deze studiedag doen we beroep experten van AZ Nikolaas. 

 

Programma

Het programma is in volle ontwikkeling. Binnenkort volgt hier het integraal programma. Een greep uit de inhouden die zeker aan bod komen:

  • algemene introductie kinderpsychiatrie
  • psychologie van de adolescent
  • zelf-verwondend gedrag
  • suïcide/intoxicatie

Behoud Bijzondere Beroepstitel

De erkenning van een titel of bekwaamheid als verpleegkundige is van onbepaalde duur. Je moet wel blijven voldoen aan de criteria van het volgen van permanente vorming. Voor pediatrie en neonatologie houdt dit in: over een periode van 4 jaar minstens 60 uur permanente vorming hebben gevolgd.

Docenten

Onze sprekers zijn allen werkzaam in AZ Nikolaas en expert op het vlak van psychiatrische problemen bij kinderen en adolescenten (artsen, verpleegkundigen,  psychologen…).

voeding

Overtuigd? Of toch iets meer info nodig?

Jongen - Gele muts