Bijscholing Rescert warmtepompen

Ben je in het bezit van het certificaat Rescert Warmtepompen en moet je de verplichte bijscholing volgen om je certificaat te verlengen? Dan kun je bij Odisee terecht voor deze zelfstudiecursus, bijscholingsmoment en bijhorend examen.

Warmtepompen
Bijscholing Rescert warmtepompen

Voor wie?

Je hebt een certificaat Rescert Warmtepompen en wenst de verlenging van je certificaat aan te vragen. Je kan deze bijscholing maximaal 2 jaar voor de vervaldatum van je bekwaamheidsattest volgen.  

Inhoud en werkwijze

In deze bijscholing gaan we in op de recente ontwikkelingen. Na inschrijving ontvang je een zelfstudiecursus met een update van de wetgeving en voorbeelden om werken correct uit te voeren.  Deze cursus bevat 50 à 200 vragen met antwoorden. Elk antwoord wordt gevolgd door een meer gedetailleerde uitleg. Je studeert deze syllabus op voorhand in en geeft tijdig je vragen door  aan de docent. Tijdens het verplichte bijscholingsmoment van 3 uur behandelen we de op voorhand gestelde vragen.  

Programma

  • Algemene opfrissing van de materie
  • Aandachtspunten bij installatie
  • Vraag- en antwoordsessie waarbij de docent de vooraf doorgestuurde vragen beantwoordt.

Examen

Na de bijscholing en voor de vervaldatum van de geldigheid van jouw certificaat leg je een examen af in onze erkende exameninstelling.  Het examen bestaat uit 15 meerkeuzevragen, elke vraag heeft evenveel gewicht. Er is geen giscorrectie.   Om te slagen moet je minstens 60% te behalen.  Bij niet slagen is 1 herkansing mogelijk.

Verlenging aanvragen van jouw certificaat

Als je slaagt op het examen krijg je een getuigschrift. Dit getuigschrift dien je in bij RESCert voor een verlenging van 7 jaar.  Deze aanvraag moet ingediend zijn voor het vervallen van het huidige certificaat.

OPGELET: de vervaldatum van het oorspronkelijke attest mag niet verlopen zijn voor je de bijscholing volgt. Indien je te laat hernieuwt moet je de volledige opleiding opnieuw volgen!

Man met helm werkt aan koelinstallatie

Overtuigd? Of toch nog iets meer informatie nodig?

Deze opleiding is echt iets voor mij!

Ben je ervan overtuigd dat dit de opleiding is die je zoekt? 

Dan kun je meteen inschrijven. 

TOCH NOG BIJKOMENDE VRAGEN OF TWIJFELS?

Heb je nog een grote of kleine vraag?  Contacteer ons!

Wij zullen je graag een antwoord geven. 

Jongen - Gele muts