Circulariteit als onderzoeksthema

Circulariteit is niet meer weg te denken uit heel wat sectoren en disciplines. Ook Odisee werkt aan innovatieve oplossingen om grondstoffen zo lang mogelijk te benutten en waardecreatie te realiseren met minimale impact op het milieu. We zetten in op een holistische benadering van complexe systemen, het identificeren van duurzame praktijken en het ontwikkelen van strategieƫn die de overgang naar een circulaire samenleving ondersteunen.

Odisee als partner

Heb je een vraag rond circulariteit? Benieuwd hoe je met Odisee kan samenwerken rond circulariteit via praktijkgericht onderzoek, dienstverlening of onderwijs? Contacteer ons!

Circulariteit

Odisee-onderzoeksgroepen die rond circulariteit werken

DUBiT | Duurzaam (ver)bouwen in Team

Binnen het expertisecentrum DUBiT (Duurzaam Bouwen in Team) werken studenten, docenten en onderzoekers van de Odisee Hogeschool ā€“ cluster Technologie ā€“ samen met ondernemers aan technische bouwinnovaties. Op Campus Aalst is hiervoor een bouwtechnisch Labo ingericht die inzet op praktijkgerichte bouwinnovatie met een bijzondere focus op betonherstel en circulariteit van de gebouwschil. Verder worden zowel opleidingen op maat van een bedrijf als sector-overschrijdende navormingen ontwikkeld en gegeven.

DUBiT Aalst foto van container met maquettes inzicht in milieubewust bouwen

BIT-O | Biochemical Innovation Team Odisee

Het Biochemical Innovation Team maakt deel uit van de onderzoeksgroep Technologie van Odisee en verricht onderzoek naar chemische aspecten van de valorisatie van reststromen.

Team onderzoekscentrum Biochemical Innovation Team Odisee

CenSE | Center for Sustainable Entrepreneurship

Het Center for Sustainable Entrepreneurship (CenSE) neemt een trekkersrol op in onderzoek gericht op de circulaire transitie, waarbij het realiseren van duurzame partnerschappen een belangrijke focus vormt. Verder kunnen ze ook terugvallen op expertise in de deeleconomie.

Center for Sustainable Entrepreneurship Odisee logo

Onderzoekscentrum Gezondheidszorg: perinatale en familiale zorg

De gezondheidszorg heeft een grote impact op omgeving en klimaat en vormt Ć©Ć©n van de grootste producenten van bedrijfsafval. Bovendien wordt het grootste deel van de afvalstromen verbrand en kan dit afval bijgevolg niet meer ingezet worden in de (circulaire) economie.

Handen houden een hart vast

Een greep uit onze circulaire projecten

Heb je vragen?